Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Γάτα - Μέντιουμ


Η ιστορία του Όσκαρ, ιστορία που έχει κάνει κάνει τον γύρω του κόσμου!

Ο Όσκαρ είναι μια γάτα που έχει εκπλήξει όχι μόνο ολόκληρη την ιδιωτική κλινική στην οποία κατοικεί αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.
Μπορεί και προβλέπει πότε ένας ασθενής είναι έτοιμος να διαβεί την πόρτα του θανάτου. Τις τελευταίες ώρες κάθε ασθενή η γάτα κουλουριάζεται γύρω από τα πόδια τους χωρίς μάλιστα να θέλει να φύγει από εκεί!

Η γάτα υιοθετήθηκε, σε μικρή ηλικία από την ιδιωτική κλινική στο Ρόουντ Άιλαντ.

Ο Δρ David Dosa, δημοσίευσε για πρώτη φορά σε άρθρο του περιοδικού "New England Journal of Medicine" το 2007, την ικανότητα του Όσκαρ να μαντεύει πότε ένας ασθενής είναι έτοιμος να πεθάνει. Επιπλέον σήμερα, ο Δρ Dosa αποκαλύπτει ότι ο Όσκαρ σπάνια έχει κάνει λάθος προβλέψεις...

Ο Όσκαρ λοιπόν, περνούσε τη μέρα του με το να περιφέρεται από το ένα δωμάτιο στο άλλο, πολύ σπάνια όμως περνούσε χρόνο με τους ασθενείς εκτός κι αν ήταν οι τελευταίες τους ώρες.
Σε περίπτωση που τον κρατούσαν έξω από το δωμάτιο κάποιου ετοιμοθάνατου ασθενή, ο Όσκαρ νιαούριζε δυνατά και γρατζουνούσε την πόρτα προσπαθώντας να μπει μέσα!

Όταν κάποια στιγμή οι νοσηλευτές έβαλαν τον Όσκαρ να καθήσει δίπλα σε κάποιον ασθενή, ο οποίος κατά την δική τους κρίση ήταν έτοιμος να πεθάνει, ο Όσκαρ πήγε και κούρνιασε δίπλα σε έναν άλλον ασθενή, σε άλλο δωμάτιο. Αποδείχθηκε ότι ο Όσκαρ ήταν σωστός! Ο δεύτερος ασθενής πέθανε το ίδιο βράδυ ενώ ο δεύτερος έζησε για δύο μέρες ακόμα.

Όπως πιστεύει ο Δρ Dosa, ο Όσκαρ είναι ικανός να ανιχνεύει τις κετόνες, τα βιοχημικά με έντονη μυρωδιά, που εκλύει το σώμα μας όταν πεθαίνουν τα κύτταρα.

Κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται με την παρουσία του Όσκαρ στην κλινική πόσο μάλλον στο δωμάτιο ενός ασθενούς.
«Οι άνθρωποι θεωρούν παρηγοριά την ιδέα ότι η γάτα βρισκόταν εκεί όταν το αγαπημένο τους πρόσωπο έφυγε από τη ζωή. Ο Oscar βρισκόταν εκεί, δίπλα στον ασθενή που πέθαινε, όταν οι συγγενείς του δεν μπορούσαν,» είπε ο Δρ. Dosa

Η ιστορία του Όσκαρ είναι ένα μεγάλο μυστήριο, πόσο μάλλον και ο ίδιος ο Όσκαρ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: